Klara Zimmergren


Jag pratade ju tidigare om en bok jag ville läsa... Längtan bor i mina steg. Jag har börjat läsa den nu. Jag tycker det är slående så mycket av våra känslor  och tankar som vi har gemensamt, vi ofrivilligt barnlösa. (Även om just Klara inte är barnlös längre, hon adopterade en son)

"Han får alla kakorna själv, jag äter inte socker, dricker inte kaffe heller. Det kan minska chanserna, har vi läst på nätet. En macka får jag ta ändå, trots att den innehåller vitt mjöl som enligt någon artikel ska kunna öka något slags inflammatorisk process i kroppen som gör livmodern till en fientlig miljö. Så jag aktar mig för det. Undviker mycket. Snålar mot mig själv. Straffar mig själv. Oklart varför. Träskohas och varningsharkel." 

Känner igen mig, men även om det är varningsharkel, så kan man påverka något, om så bara med en liten procent så gör man ju såklart allt för att öka chanserna, om så bara lite.

"Akupunktören ser ledsen ut när han hör hur mina arbetsdagar ser ut, han tycker att jag ska försöka undvika stress lite mer. Han kan faktiskt inte begripa varför jag ska jobba så hårt under sådan hög belastning av hormoner på kroppen."

Ja, precis såhär sa Calle på wallmarks akupunktur och örter till mig också, att jag ska Stressa ner, vilket jag märkbart har gjort. Jag planerar inte tusen saker längre och har ständiga projekt. Jag tänker alltid på mig själv i första hand eftersom mitt liv är det viktigaste för mig, det är inte värt att stressa för andra när konsekvenserna kan bli att vara barnlös för alltid, men det där med stress är ju så himla lurigt, man kan ligga på soffan och inte stressa och ändå känna sig stressad för man har hur många saker som helst som man "borde" göra. Men mina måsten är mindre nu, och jag är tacksam till mig själv för att jag kan släppa dem.

"”Jag bara känner på mig att det kommer att funka den här gången”, säger L. Det brukar inte vara han som säger så. Vi har bytt nu. Nu är han den som peppar. Jag är tvivlaren. Men om han säger det, att han tror på det, sådär rakt ut, då är det annorlunda. Då är det säkert nu. Det händer"

Exakt så är det för mig och min sambo också, nu är det jag som har slutat hoppas och han som peppar. Idag när jag kom hem från jobbet och frågade om han sovit gott svarade han "ja, jag drömde att vi hade ett barn, jag har aldrig gjort det innan på det sättet, det var så verkligt, jag höll honom i famnen och grät av lycka"
Och jag tänkte precis som Klara skrev...
Om han har drömt det så måste det vara ett tecken... Det är säkert nu. Det händer.



Drömmer mig bort

När man bor såhär ute på landet och i hus så blir man ju så enormt sugen på att köpa ett själv! Har suttit på hemnet nu och kollat hus i hela Skåne i två timmar och bara hittat två hus som har varit i min smak, kanske några till men dem har legat på tok för långt bort från stan (Malmö). Sen vill man ju gärna bo där man känner någon annan, inte bara bosätta sig nånstans där man inte känner en kotte bara för det är ett fint hus. Idag hittade jag faktiskt ett supermysigt hus i Lödde sandskog.


Det kändes så himla mysigt. Jag gillar mysigt och ombonat med massa känsla, gärna shabby chic. 
Så ett gammalt korsvirkeshus, skånelänga eller nått hade varit det optimala men dem ligger så långt ute på landet så det är lixom inte lönt. När det gäller våra hustankar så är det så att även fall vi är jättesugna på att köpa hus så är det bättre både ekonomiskt och avståndmässigt att bo kvar i stan till vårt barn (ja jag utgår från att vi på något sätt ska få ett, på ett eller annat sätt) är ca 1år, för under tiden man är mammaledig så sitter en låg hyra och närheten till jobbet ganska bra så jag kan gå in och jobba när jag behöver på ett smidigt sätt. Cykeln till jobbet och 5min senare är man framme. 
Så det är det smidigaste, men guuuud så fantastiskt det är med en löparrunda i naturen, äta frukost i solen i sin trädgård, slappa i uterummetch läsa en bok. Det är magiskt!

Ledighet!

Jag vet inte om man är ledig påriktigt när man är egenföretagare. Så vi har kört lite saker till tippen från salongen och sen överraskade min älskade mig med en kabeltrumma som jag varit på jakt efter sen länge. Han hade dessutom slipat och börjat måla den. 

Jag ska ha den som bord i salongen som går i shabby chic stil, den vi har är inte klockrent för när vi serverar kunderna kaffe och kaka på en liten bricka så kan man inte balansera brickan på det nuvarande bordet. Så detta blir perfekt! 😁
Nu befinner vi oss i Blentarp i svärföräldrarnas hus, dem är i Småland så då passar vi på och leka lantisar och njuta av naturen och en härlig trädgård! Sen grillade vi idag också, det är ju också en sån sak man inte kan göra när man bor i lägenhet så vi passar på! 
Fläskfilé,majskolvar, halloumi! Mums! 








Hungergames är också med och jag är i sista boken nu, så galet bra!
Nu ska vi njuta här i några dagar och glömma rum och tid! Du&Jag

Glad midsommar!




Här bojkottar vi midsommarklänningen eftersom vädret bojkottar oss! 😜
Glad midsommar

Cirkusfest



Cirkusfest! Så himla roligt med temafest och utklädnad! Jätteseriösa inbjudningar vilket innebär en jätteseriös fest, det skulle inte förvåna mig om festen var i ett cirkustält också. 
Det är min barndomsväns sambo som fyller 30, och hans syskon 20 och 25, 
Blir ett brett spann i åldrar. 
Men jag har ju såklart ett litet problem, har börjat kika på maskeradklädnad, den jag har fastnat mest för är denna grymt coola zebran. 



MEN.... Festen är 16/8, då har vi (om allt går som det ska denna gången) fått ett litet embryo inplanterat i mig, vilket innebär att jag kommer vara svullen av hormoner och känna mig gravid, och en så tajt utstyrsel i kombination med svullen mage och att jag inte dricker en endaste droppe alkohol kan innebära obekväma frågor som jag absolut inte är sugen på. Men det tråkiga är att alla roliga dräkter jag har hittat är just tajta. 
Men jag får leta vidare helt enkelt, och ringa min barndomsvän och förklara att vi då har gjort vårt första IVF försök. 
Jag känner mig faktiskt lite exalterad och förväntansfull och har faktiskt börjat längta. 

Hemmaskrotardag!



Kom hem från jobbet för en stund sedan, ikväll blir det en riktig hemmarskrotardag. En sån dag innebär att man går och daskar varandra i rumpan, äter glass, sitter nära, säger och visar hur mycket man älskar varandra, bara vara, göra ansiktsmask tillsammans, kolla någon bra film, en sån dag... En helt perfekt dag! ❤️

Fullmåne och gässatack!

Fullmåne, vilket betyder att jag sover dåligt, hade svårt att somna, sov inte ordentligt och vaknade kl 06, och trodde det var dax att gå upp snart, somnade om och vaknade kl 08.00 och tröttare än någonsin. 🌕 Det är lite märkligt att det kan påverka en men sambanden slår aldrig fel med fullmånen. 

Måste även berätta om igår när jag var ute på löparrunda och blev atackerad av gäss. Det var det sjukaste på länge. 
Jag var ju som sagt ute och sprang och ska passera parken där det finns gäss (och deras ungar vid denna tiden) 
Jag vet att dem kan vara aggressiva och väsa och markera så jag var lite rädd när jag skulle passera dem, dessutom stod dem på vars en sida av spåret och ingen möjlighet hade jag att springa runt dem så var tvungen att springa emellan. 
Jag stampade lite extra med fötterna så dem skulle flytta sig lite och bestämmer mig för att öka tempot så jag snabbt skulle komma förbi dem, precis när jag passerar märker jag att hanen bröstar upp sig och precis när jag tror att jag har klarat mig förbi dem så ser jag i ögonvrån att hanen kommer flygande mot mig, han attackerar mig i nacken och håret och jag skriker och viftar och springer för mitt liv!!
Jag blev så in i helvetes rädd och precis när jag rundar knuten kommer där en kvinna gåendes med sin hund, hon trodde nog jag hade blivit atackerad av en människa så som jag skrek!
Usch fy och tvi, får göra min runda ännu längre nästa gång och springa runt parken istället så jag slipper gässen, för dem är ju livsfarliga! 

Calle

Calle som vi gick till innan med örterna och akupunkturen kom in på mitt jobb idag, han hade vägarna förbi och ville komma in och fråga hur det var med mig. Omtänksamt, men tur att kunden jag hade i stolen visste om min situation för annars hade det kunnat bli en ganska obekväm situation. 

Jag trodde väl det!

Motgång igen, ingen behandlingsstart för vår del. Men sjuksköterskan som ringde sa att vi får förtur nästa omgång och att hon skrivit en anteckning nu om att vi nekats. 
Men nu har RMC stängt under sommaren så nästa gång vi kan ringa är nästa mens efter den 24/7 så det blir någon gång i början av agusti då. 
Vi ska göra det korta protokollet så jag börjar direkt med sprutorna.


Nu ligger jag här och njuter i svärföräldrarnas trädgård och fantiserar om att det springer en liten, barfota i det gröna gräset, och försöker föreställa mig lyckan. 
Jag är lycklig nu med, älskar mitt jobb,min man, min omgivning mig själv men när vi blir en familj blir livet komplett. 

Rmc



Då var det gjort! Har ringt RMC nu och väntar spänt på att dem ska ringa tillbaka och meddela om vi får påbörja vår behandling eller inte. Jag håller tummarna för att vi får starta och att inget går snett nu. 
Skulle vi få börja vår behandling idag så kan svärmor hjälpa mig att ta första sprutan och det hade känts tryggt. 
Så nu väntar vi och hoppas att dem ringer innan jag har börjat jobba.

Mens.

Då var den här igen! Magen krampar och jag ligger i sängen med värmekudden medans pillerna värkar. 
Imorgon ska vi ringa RMC och se om vi får påbörja våran behandling. 
Nervöst... 

En kopp.



Kröp upp i soffan, tog filten och drack en kopp te och åt äppelbåtar. 
Njutning.

Idag kom en gamal barndomsvän förbi på jobbet med sin flicka som är 7mån.
Sist jag såg henne låg flickan i magen. Så konstigt och häftigt att man bara på några månader kan träffa en människa och helt plötsligt har hon ett barn. 
Det är egentligen fantastiskt att det kan funka och att det i flesta fall faktiskt går bra. Det var roligt att träffa dem. 
Vi konstaterade att pusslet kring att ha barn måste vara en av dem jobbigaste bitarna. Vi båda är egenföretagare, hon jobbar två dagar i veckan för att täcka sina kostnader, så får ingen lön utan bara för att det ska gå ihop.
Att vara egenföretagare och skaffa barn är fruktansvärt tufft, speciellt för oss frisörer där kunderna är så beroende av en enskild person och vi frisörer av kunderna såklart. 
Samtidigt är det så att eftersom min sambo tjänar mer än mig så är det bättre att han jobbar och jag är mammaledig, men om jag inte vill att mitt företag ska gå i konkurs så är det bäst att jag jobbar och han är pappaledig. 
Men vi får se, den tiden den lyckan men det kommer verkligen bli ett pussel. 
Jag tänker ju att jag är superwomen och att jag ska vara ledig typ 2mån och sen efter det ska vi dela upp ledigheten för att få allting att gå ihop. 
Men man är nog inte så tuff när man väl har det lilla knytet i famnen och man har kämpat över 3år för att komma dit. 


Så var vi hemma...

Då var vi hemma igen från Marmaris, sista dagen på semester går alltid till att börja planera för jobbet, och idag när vi kom hem åkte jag dit för att fixa lite, jag älskar mitt jobb och känner mig så tacksam för att jag har den mysigaste salongen i stan som jag älskar och vara i. 
Bjussar på en bild på mig från semestern. 

Ha en skön kväll! 

mindromomettbarn.blogg.se

Vår dröm om ett barn... Efter att ha försökt själva i 3år, testat kinesisk medicin och gjort 1IVF försök är vi äntligen gravida...

RSS 2.0