Sluta med kaffe del 3

ÄNTLIGEN är huvudvärken borta! Jag trodde aldrig det skulle hända. Nu dricker jag bara 1kopp kaffe om dagen men funderar på att sluta med den med, men har inte bestämt mig än... 

Idag har varit en härlig dag! 
Jobb, strålande väder, kul träning i form av BodyStep som avslutades med en grym måltid i form av "spagetti" fast det är bönor. Jag rekommenderar verkligen den. Den var superdupergod! 

Och med vårt projekt "göra barn"
är det nu bara och vänta och se om det ville ta sig denna gången. Sålänge boostar jag kroppen på bästa sätt. 

Ägglossning


 
Nu ligger han där och ler åt mig igen, den lilla gubben på ägglossningstestet. Nu börjar det mer kännas som ett hånflin från honom... För hur glad han än är där inne i testet bland elektronik, vetenskap och mitt kiss, så vill det ju ändå inte gå. 
Men än en gång testar vi, denna gången den sista...
Sen är det dax att inse att det inte vill som vi, att vi behöver hjälp efter 2 1/2år av hopp och förtvivlan.

Besöket hos Calle!

Mitt besök hos Calle på Wallmarks örter och akupunktur gick okej.
Min temperatur var för hög så han skulle ändra lite i örterna. Sen berättade jag om min huvudvärk och han menade på att var det örterna som orsakade det så skulle det hjälpa om han punkterade några blodkärl, för då släpper trycket. 
Så sagt och gjort fick jag ställ mig upp och Calle punkterade några blodkärl i knävecken så blodet rann åt alla håll och kanter och sambon och Calle fick hjälpas åt att torka. Efteråt kändes det som jag skulle kräkas och hivudvärken släppte lite, men sen kom den tillbaka igen....
Sen fick jag lite akupunktur för ägglossningen också som äger rum sön/mån. 
Så nu är det än en gång vår tur att göra vår hemläxa! 

Böcker

Igår fick jag hem böckerna som jag beställt från adlibris. Jag fick ju ett presentkort där på 300kr som jag handlade två böcker för. 
Denna gången valde jag matböcker. 
Jag har aldrig varit intresserad av ämnet tidigare men när jag för 1 1/2år sen började träna så kommer kosten att bli viktigare. Så därför försöker jag i största mån undvika socker och vitt mjöl som faktiskt inte är bra för oss. 
Självklart äter jag det också ibland men jag har numera hittat goda alternativ som jag bakar och fryser in. 
Böckerna som jag fick igår var maten är min medicin, ayurveda i ditt kök som är skriven av Janesh Vaidya. Ayurveda är indisk läkekonst och enligt ayurveda så finns det tre element varav ett är dominerande. I mitt fall Pitta (eld) 
Och när ens element är i obalans så i pittas fall innebär det bla huvudvärk (intressant med tanke på min som fortfarande håller i sig) och då finns där då recept som balanserar upp ens obalans för just ditt element. 
Annars är där en massa härliga vegetariska recept och är man i balans kan man äta allihopa. :) 
Den andra boken om gröna smoothies ska också bli intressant då det är ett väldigt bra sätt att få i sig en massa nyttigheter på en drink. Men i denna boken var det en del konstiga ingredienser som verkar bökiga att handla... 


Men... Nu ska jag till Calle och se vad han hittar på idag 

Sluta med kaffe del 2



Startade morgonen på mitt vanliga sätt. Örter, fun light och skölja ner med, b12, folsyra samt ta temperaturen som idag var på 36,7 (tas direkt när man vaknat)
Men mitt huvud håller på att sprängas och det vill inte ge sig! Jag drack inte överdrivet med kaffe innan och har ju faktist gått ner till att drick en kopp så kan det verkligen vara det? För jag får ju ändå i mig lite... 
Får se om Calle kan ge mig lite akupunktur för det också imorgon och ta bort detta dumma.

Tarotkort



Jag har en änglalek som jag brukar ta ett kort från när jag behöver vägledning, uppmuntran eller bara känner för det. 
Idag kände jag att det var dax för lite vägledning och bad änglarna om hjälp. 
Resultatet blev ...

Familj!!
"Familjen utökas snart med ett nytillskott" 
Känns skönt med lite bekräftelse om att det kommer komma.
Även om det känns så ofantligt tungt ibland så måste man även grabba tag i det positiva när det kommer till en! 
Ibland tänker jag att det hade varit skönt och bara kunna koppla bort hjärnan och lita på att allt blir som det ska. 

Sluta med kaffe...

Jag tror jag dör! Jag håller på att sluta dricka kaffe och dricker bara en kopp på morgonen. Mitt huvud håller på att sprängas. Jag har haft det så i 3dagar nu och tycker det borde gå över snart men det vill inte ge sig. Min sambo säger att han också har ont i huvudet så att det inte behöver bero på kaffet men jag vill gärna tro det ändå. 
Jag gick och tränade ändå som vanligt idag och har druckit mängder med vatten, men nej.... Jag sitter här ändå med min betongkeps och tycker synd om mig själv! 


Ett medium

Jag har blivit spådd vid två olika tillfällen av två olika personer. 
Båda två har sagt att jag kommer få två barn (en flicka och en pojke vilket egentligen inte spelar roll) och det har jag lite tänkt hela tiden under resans gång att dem har sagt det en gång och känt att det kommer slå in men nu i slutet tappat lite. Men då kom hon, som en ängel från ovan, min kollegas kund. 
Hon är övernaturlig och ser och känner saker. Ett medium.
Hon frågade min kollega för andra gången när hon var där 
"Jag känner bara barn barn barn överallt, planerar ni barn?" 
Min kollega säger nej
Men hon kunde inte släppa det och fortsatte om att det bara kändes barn överallt.
Min kollega berättade att det fanns någon annan i rummet som hade barnlängtan. 
Och då hade detta mediumet sagt att jag kommer få två barn (en av varje sa hon också) men att det första kommer vara en IVF bebis som kommer komma på första eller Max andra försöket. 
Sen kommer det komma ett syskon tätt inpå när hormonerna är redo som gör att det blir lättare att få en naturlig nummer två. 
Det lustiga var att Calle sa likadant när vi var där idag att han trodde att det skulle ta på Max andra försöket, och att vi kommer lyckas, han e helt övertygad... Men han ska göra allt för att han ska lyckas denna månaden först. 
Men iaf, så blev jag så himla glad att hon sa detta till min kollega, det kändes så skönt med den bekräftelsen som var som skänkt från ovan. 

Calle

Vi har varit hos Calle idag igen, vi berättade att detta var vår sista månad hos honom. Han sa att vi tagigt ett bra beslut och skulle denna sista månad ändra i örter och så skulle vi ge järnet på alla plan. 2dagar innan ägglossning ska vi ses igen för att stimulera ägglossningen extra med akupunktur och ägglossningsörter sen får vi göra vårt hemma.
Så får vi hålla våra tummar med dem sista krafterna vi har att detta går vägen så vi Slipper IVF.

Då var det dax igen!



Mensdag 1
Detta monster som är så ovälkommet som vägrar fatta att det ska hålla sig borta från mig!! 
Vaknade 6.30 av smärtor. 
Kunde tack och lov somna om efter citodon och min älskade värmeflaska. 
Men det tar på krafterna och ha så förbaskat ont. Både fysiskt och psykiskt. 
Men det känns lite bättre nu när vi bestämt oss för att påbörja IVF behandlingen. Nu ska man bara hålla tummarna för att man får köra igång när man ringer. 

Tänk att den första ivf bebisen föddes 1978, det är ändå inte så längesedan. Jag är glad att jag lever i en tid där man kan få hjälp... 

En miljon tankar...

En miljon tankar far runt i huvudet, mensen lyser med sin frånvaro, här sitter jag med min kvällsfika och grubblar.


Jag hatar när mensen inte kommer i tid, man hinner tänka så förbaskat mycket och det går inte att stoppa. Jag försöker verkligen men det är så svårt. 
Tänkte gå och lägga mig tidigt idag, det är det ända sättet att slippa tankarna. 

Men det finns ju varje gång en liten chans till att det just skulle vara denna gången då mensen inte kom. En liten örtbebis hade varit så välkommen <3 

Folsyra & b12

Folsyra och B12 är nu inhandlat och påbörjas imorgon. 


IVF start uppskjuten

Vi kom precis hem efter att ha spenderat natten hos svärföräldrarna. 
Jag tog fram vår IVF pärm för att dubbelkolla hur allt skulle fungera med sprutor,samtal,gel osv. 
Men både jag och min sambo hade glömt att man en månad innan påbörjad IVF ska börja ta folsyra och B12. 
Det stod överst på pappret, klart och tydligt.
Dessutom måste jag bege mig till vaccinationscentralen för att ta röda hund som man också bör göra innan påbörjad IVF, man får det när man är ung men ofta är skyddet så pass dåligt när man är äldre att de säger att man ska ta det igen. Så vi får helt enkelt vänta en månad till så får jag gå ner på Apoteket och shoppa loss (även alcogel till sprutorna behövs). Sen är det tyvärr så att bara för man bestämmer sig för att påbörja sin behandling är det inte säker att man får starta. Det bestämmer sjuksköterskan som man ringer till dag 1på mensen. 
Imorgon kommer min mens (förhoppningsvis inte) så det var därför vi tänkte att det var dax att ta fram IVF papperna, men tji fick vi. 
Vi bestämde att vi lika gärna kunde fortsätta hos Calle på wallmarks örtmedicin och akupunktur en månad till i samband med b12 och folsyra innan vi väntar på IVF. 
Dessutom ser faktiskt min temperaturkurva lite hoppfull ut, den ligger högt fortfarande så jag håller tummarna som vanligt.
Sådär precis som man gör innan det är dax, varje gång, samma sak.... Hoppet som aldrig överger en, och alla små "tecken" man får grabbar man hårt tag i.
Googla har jag slutat med. Allt man googlar finns det spekulationer om gravidsymtom. Dessutom har jag gravidsymtom varje månad. Veckan innan mens blir jag trött som in i helvete, sur och grinig, sugen som in i bomben på allt som är salt, gärna stekt bacon i massor!!!! Ömmar i brösten gör det dessutom också. 
Intressant det kommer bli när jag väl blir gravid (om jag blir det) om det kommer att vara lika dant då eller om det magiskt kommer avta? Ja, vi fål väl se :) 

Prickigkorv.

Mitt huvud ser ut som en prickigkorv. Det är inte alls roligt att se ut som en finnig tonåring när man är 28år gammal. "KinesCalle" säger att det är bra för att det visar att det finns mycket hormoner, men jag tycker inte alls det är bra för jag vill inte ha en massa "bra tecken" utan att få något resultat i form av en bebis. 
Det är inte heller några småfinnar som ser ut som knottror utan det är STORA innebrännare som är stora som bölder och tar flera veckor innan dem försvinner. Jag använder bra hudvårdsprodukter (exuviance) har både dag och nattkräm, ansiktstvätt, peeling, två olika masker, och en kräm man sätter på finnar, så jag har ALLT!
Äter dessutom bra mat så det är inte det heller, alltså hormoner, som Calle och hudterapeuter har sagt till mig. Men ååååh, vad jag skulle vilja trolla! Man känner sig lixom aldrig fräsch hur mycket man än sminkar sig och hur fina kläder man än har! ;(

Igår blev jag och min sambo lite osams, eller det var jag som blev osams med honom egentligen, han har förstått att jag är ur balans och tar därför inte åt sig medans jag blev ledsen och gick och la mig. Vi bor hyfsat bra, en trea på 75kvm med en låg hyra (6300) 
Igår hittade jag en trea på 109kvm och en hyra på (10600)
Jag frågade om vi skulle söka den, för jag vill flytta. Jag vill flytta för  jag inte kan få barn, då vill jag göra något jag kan påverka. Flytta, resa, gifta mig, köpa kläder, träna... Ja ni förstår. 
Men egentligen vill vi köpa hus, och behöver såklart spara till en insats, så därav bor vi bra där vi bor. Men emallåt får jag spel och måste flytta för att det ska hända något lixom...
Men det är ju egentligen inte DET jag vill ska hända.
Men när jag kom hem från jobbet idag så satt vi oss ner och pratade lite och jag berättade att det var viktigt för mig att vi skulle komma igång med IVF processen för annars skulle jag både vilja köpa hund (en kinesisk nakenhund som jag kan klä i fina kläder) eller flytta eller något annat, bara för att.
Så vi bestämde att det var dax nu, vilket jag känt i någon vecka nu, men jag har velat ha med mig min sambo i beslutet, men han menar på att det är jag som får bestämma när jag är redo eftersom
 det är jag som tar den stora bördan.... Och det kan jag väl hålla med om, men han ska stå ut med mig under tiden och det är nog inte helt lätt det heller ;) 

Vi har precis haft tacomys al la svennebanan och nu e det snart let's dance!

Cellprov del 2

Cellprovet gick faktiskt bra! Hon var jättebra hon som tog det, det var dessutom gratis vilket jag inte hade en aning om, men det är nytt för i år att upp till 30år får man ta cellprov gratis. Förstår tanken för jag kan hålla med om att om man inte har det så gott ställt så kanske man inte tar cellprovet för att det är obehagligt och kostar pengar, då vill man kanske hellre lägga det på mat.
Jag fick ett tips av hon som tog provet att jag skulle trycka ner rumpan så hårt man kunde i stolen och liksom svankar, för då slappnade man av i musklerna där inne så det gjorde mindre ont och hon sa att jag skulle ta med mig det fortsättningsvis eftersom det nog kommer bli ganska mycket mer avd en varan....
Så jag vill lämna vidare till tipset till dig som ska ta cellprov eller något annat obehagligt i underlivet.

Cellprov

Fick kallelse till cellprov för en tid sen som jag tyvärr inte kunde gå på. När man påbörjar sin IVF behandling får cellprovet inte vara äldre än tre år, så därför tänkte jag att det var bäst och gå så fort jag fick möjlighet igen. Dessutom hade jag grad 3 i cellförändringar förra gången och fick operera bort dem, så lika bra och köra igång det innan påbörjad IVF om det nu skulle vara så att jag behöver göra det igen, vilket jag naturligtvis inte hoppas.
Är nervös och mår illa, borde äta så risken för att svimma minskar, men jag kan inte äta, för jag är för nervös....

Egentid


 
Ikväll har jag egentid med mig själv och mitt inre.
Och vad passar då bättre med en liten pizza och läsning från den nya boken. Jag tycker det är så himla skönt och med total tystnad inget ljud mer än ett svagt ljud från bilarna på gatan nedanför. 
En bok, sina egna tankar, att tillåta sina känslor komma upp på ytan.

Igår var jag på en födelsedagsfest.
Plötsligt så slår det mig när jag ska hoppa in i duschen för att göra mig iordning att någon kunde var gravid. Det kändes jobbigt, jag kände att jag var tvungen att förbereda mig mentalt för om det skulle vara så, så jag i så fall kunde låsa in mina känslor lite längre in , långt där inne i min härliga vrå där ingen kan komma åt dem, för jag ville ju ha en trevlig kväll.
Jag skickade ett sms till födelsedags"barnet" som mycket väl vet om vår historia. 
"Är det någon som är gravid som ska vara med idag" 
Det var det inte, och det kändes skönt faktiskt. 
Eftersom det var människor som jag känt sedan jag själv var liten så blir ju samtalen en sådan kväll lite djupare än bara det vanliga ytliga. 
Jag valde att prata om vad vi gick igenom, för jag visste att dem redan visste det så det kändes bättre att vara öppen med det och förmedla sin historia inte för att de på något sätt skulle tycka synd om mig utan mer för att jag inte orkar skämmas för det längre. Det har blivit ens stor del av mig och mitt liv och det vill jag dela med mig av. Kanske någon får förståelse, någon kanske uppskattar sina vakna nätter med sin bebis, en annan kanske bara inser att livet har nyanser och att allt inte är guld och gröna skogar. 
Alla har vi våra upp och nedgångar, stora som små.

Det ligger några stenar i min hand. Jag önskar jag kunde göra som när man var liten. Kasta upp dem i luften och bekymmersfritt fråga hur många barn får jag när jag blir stor. Men jag är stor nu. Jag är 28år och vi har försökt få barn i 2 1/2år!

Kompensation...



Fick ett litet plåster på såret av adlibris... 
Det bästa av allt är att jag är glad och stolt av att jag stod upp för mig själv. Och det känns såklart skönt att dem försökte gottgöra mig. 

Att komma ut ut garderoben!

Jag gjorde det, jag skrev ett klagomålsbrev till adlibris, men offentligt på facebook så alla kan se.
Även vissa av mina vänner får upp detta på sina sidor, så jag visste först inte om jag vågade. Det är så skamligt och man skäms (?!) men nu kände jag att det var dax för att komma ut ur garderoben lite försiktigt sådär! Känndes lite befriande faktiskt och nu kommenteras det på inlägget. 
Jag önskar lite i smyg att någon av mina vänner känner sig träffad för att den befinner sig i någon liknande situation så att man kan följas åt... 

Jävligt opassande!



Jag äntligen fått hem boken jag beställde på nätet om ofrivillig barnlöshet. Med i paketet fick jag även ett reklamblad från bamba, en barnbutik! Helt jävla ärligt! Jag tycker det är osmakligt, respektlöst och helt förjävligt! Jag kokar rent ut sagt!!!!!
Jag ska skriva ett brev till adlibris och framföra mitt klagomål för hur i helvete tänkte dem? Att någon OFRIVILLIGT barnlös skulle vilja beställa bebissaker?? 
Nä! Skäms tamejfan!!!!

Tråkväder & liggdax!


 
Ett riktigt söndagsväder idag... 


Utslag på Stickan idag precis som uträknat, temperaturen steg också från 36,3 -> 36.6
Helst ska den stiga 0,3 grader vilket den gjort nu, Stickan tar vi som en ytterligare bekräftelse. 

Imorgon ska jag till Calle, denna gången själv då min sambo jobbar. 
Hoppas på att han plockar fram någon hemlig trollstav och fixar mig, tänk om det fanns någon sådan.

Vi pratade lite om ivf processen idag igen när vi var hos min mamma, hon frågade om vi inte skulle påbörja den. Och det känns lite som att vi drar på det båda två, man hoppas verkligen in i det sista. Men nu har vi försökt själva i två år och med hjälp av Calle i 6mån så det är väl kanske dax för nästa steg hur skrämmande det än är...


Skojigt!



Har fastnat för en blogg om barnlöshet, hon är ärlig när hon skriver men har även sjukt rolig humor!
Här har hon listat några bra svar på frågan "är det inte dax". 


 
Jag dog lite faktiskt, galet kul. Rolig bloggadress också. 
Vart fan är storken? 
JA!!! Var fan är den?

Nu ska vi iväg och se Jesus Christ Superstar på Malmö Arena! ;) 

mindromomettbarn.blogg.se

Vår dröm om ett barn... Efter att ha försökt själva i 3år, testat kinesisk medicin och gjort 1IVF försök är vi äntligen gravida...

RSS 2.0