Renoveringen forts.



Nu börjar det närma sig slutet i vårt renoveringskaos! Så himla skönt och jag längtar så himla mycket tills det är färdigt. Det kommer bli så fint. Såklart vill man ju förnya lite andra saker som man egentligen inte hade tänkt innan men det känns som man får lägga lite pengar på sånt som sätter pricken över i:ET.  Min sambo är borta till fredag och det hade ju varit riktigt roligt om det hade varit klart till han kom hem, som en liten överraskning. 😍

Vad det gäller min graviditet så har jag gått in i sista trimestern och känner mig så fruktansvärt trött! Jag tänker att det inte är så konstigt för bebis tar säkert all energi nu när han ska rusta upp sig inför ankomsten. Men, det är himla jobbigt måste jag erkänna att inte känna sig som sig själv. För jag är så långt ifrån detta i vanliga fall. Men jag antar att det är kroppens sätt att säga åt en att vila. 
Så jag får försöka vila så gott jag kan och försöka acceptera att jag just nu inte är på topp. Men det är lättare sagt än gjort. Speciellt när man har ett så socialt jobb som frisör.

Ultraljud!

Första ultraljudet för idag är färdigt. 
Det var en liten kille som inte kände för att modella... Däremot fick vi veta att allt såg bra ut och var helt normalt. 
Han vägde nu 1500g och fick en beräknad födelsevikt på 3200g.
Han har lagt sig med huvudet neråt och vi fick veta att 90% av bebisarna som gjort det så här pass långt i graviditeten stannar så. Så även det var ju en god nyhet. Jag vill så himla gärna föda vårt barn och känner att det ska bli en så häftig upplevelse. 

Vi behövde inte betala för 3D delen på ultraljudet eftersom det inte gick och ta så bra bilder, men vi fick några bilder ändå även om dom inte var så bra. 
Här var den jag tyckte blev bäst! 

Gud vad jag längtar! ❤️❤️❤️

LÖRDAG!

Äntligen lördag och helg påriktigt! 
En härlig långhelg där jag e ledig ända till tisdag.... Så himla lyxigt! 
Så vi kickar igång ledigheten med bodypump denna regniga men fantastiska lördagen!

(Kulan börjar växa utåt nu istället för uppåt! 🙈)

Nedräkning....

Nu är det nedräkning till två, näe... Tre saker....
Första är ultraljudet i 3D på måndag 😁
Andra är att renoveringen går in i sista veckan (förhoppningsvis) och snart är färdig vilket betyder att jag ÄNTLIGEN får inreda, åka till Ullared och shoppa och börja handla kläder som jag kan hänga in i den söta garderoben som ska skruvas ihop.
Och sist och absolut stört, ankomsten av vår lille kille. 
Vi är nu i sista delen av graviditeten och går snart in i V31 vilket betyder 9veckor kvar! MAGISKT!

Sist jag var hos barnmorskan bokades det även in föräldrautbildning samt amningskurs... Känns lite kul faktiskt. 

Nu ska jag försöka sova trots att sambon jobbar sent. 
Klockan ringer 8.30 imorgon då det är dax att träna Bodypump! 💪

Renoveringen...



Såhär ser vårt kök ut efter dagens arbete... Två veckor utan kök kommer bli en utmaning... En stooor utmaning och försöka äta någorlunda nyttigt utan att bli luspank. Det är ett lyxproblem för många att behöva äta ute men faktum är att jag älskar hemmalagad mat och nu när jag blivit lite duktigare på att laga mat så gillar jag faktisk min egen med! 😊
Nu är det snart dax för yoga och det är sista gången idag. Eftersom jag missade förra gången vet jag att jag kan få ta igen den gången vid ett annat tillfälle med en annan grupp. Hoppas på att inte bli ledsen mer nu efter yogan.... Att det värsta gått över. 😘

Glukosbelastning och barnmorskebesök.

När jag kom till barnmorskan fick jag dricka ett stort glas sockerlösning. (Med 75gsocker eller motsvarande 4dubbeldajm som min barnmorska sa)
Alla pratar om hur vidrigt detta smakar men jag har druckigt betydligt värre saker. Det smakar ju bara sött, och har ingen konstig konstisens eller så. 
Vissa tar tydligen citron i för det ska smaka bättre och av vissa barnmorskor får man och andra inte. Jag hade stoppat med mig citron men efter att ha smakat på det kändes det bara löjligt. 
Däremot kände jag mig lite illa mående efter, men jag tänker att det måste vara ganska vanligt med tanke på att man på fastande mage dricker en sockerchock, men skulle inte må dåligt av det? 
Både socker och blodvärde var i alla fall bra och alla dem vanliga testerna som görs också. Bebisen hade hicka idag när vi lyssnade på honom, visste inte att det var hicka men nu när jag vet hur det känns så har han hicka lite då och då faktiskt. Och hon säger också varje gång hon lyssnar att det är en livlig liten bebis... Och det känner vi ju. 
Det kommer bli ett tufft liv som föräldrar sen men det ser vi fram emot 😍

Glukosbelastning...

"Insulin är ett hormon som reglerar halten av socker i blodet. När man är gravid behöver man mer insulin än vanligt och om kroppen inte producerar tillräckligt med insulin kan sockerhalten i blodet bli för hög. Då får man till slut graviditetsdiabetes och behöver behandling för att fostret inte ska skadas."

Glukosbelastningen går till så att man på fastande mage dricker en sockerlösning, sen får man sitta hos barnmorskan och vänta i 2h och därefter kontrolleras blodsockret med ett stick i fingret. Den där sockerlösningen ska tydligen smaka pyton och det kan hjälpa om man har med sig en halv citron. 
Eftersom man ska sitta 2h hos barnmorskan och bara vänta så sa hon att man kunde ta med någon bok eller så. Så det blir ju ett perfekt tillfälle att ta med Föda utan rädsla boken. 😊

Byggkaos, V30 och alla hjärtans dag...



Halva hemmet e kaos och ser ut såhär och andra delen är helt tömd eftersom det är dax att göra vid kök, sovrum och hall. Så där är inte en endaste pinal nu. 
Älsklingen har varit duktig och fixat allt medan jag var på restaurang med en vän och firade hennes födelsedag. 
Vi har även varit hos lillsyrran på fika också idag eftersom hon också fyllt år. 
Lördagen och alla hjärtans dag var mysig och vi fick umgås ordentligt. Min sambo har jobbat kväll i veckan så vi har inte pratat så mycket då så det var skönt med lite tid tillsammans. 

V.30 idag och nu känns det som det börjar närma sig...

Lite blandat...

Jag mår bra igen... Nu har dessvärre en fruktansvärt oskön halsbränna satt in och när jag sitter ner får jag ett obehagligt tryck upp mot bröstet om jag säckar ihop... 
Renoveringen går framåt, skickade ett sms till älsklingen (som känner mig lite för bra)....

Hahaha! Jag dog lite när jag läste det 😂 

Snart alla ❤️dag och lite romantik... 
Yay

Kräkningar...

Jag kräktes i några timmar igår. Kom på att jag vid båda mina kräktillfälle har ätit rökt lax. Jag har googlat mat för gravida innan och då har jag läst att man får äta lax, men tydligen så gäller det inte förpackad rökt lax som jag ätit. Det ska vara där det finns störst risk för listeria. 
Så även om jag känner mig trött idag av kräkningarna så kanske det är bra att jag kräkt upp det. 



Inte igen.... 😔

Fick gå upp tidigt idag och öppna för målaren. Ringde och bokade ultraljudet som tyvärr inte blev förrän den 23/2 men den som väntar på något gott... ☺️
Körde till syrran och lunchade med henne och svängde inom burlövs center och speedshoppa lite. Mådde lite illa efter lunchen men jag tänkte att det var för att den inte innehöll så mycket kolhydrater så jag tänkte ta en macka när jag kom hem. Men tyvärr hann jag inte så långt. Hann precis ta av mig jackan innan kräket började ta kraft. Tack och lov hann jag in på toa innan det kom. Och det kändes som att det aldrig ville ta slut. Usch usch fy och blä! 
Så nu har jag bäddat ner mig i sängen, bett sambon köpa med sig proviva hem och försöker acceptera att det tyvärr inte blir någon gravidyoga idag. 

V.29

Då går vi in i v.29 idag. Nu väger lilleman ca 1.2kilo och är ca 40cm lång. 
Här är en bild från igår när vi skulle gå och träna bodypump. 😃


Imorgon ska jag ringa Emma ultraljudsklinik. Vi har bestämt oss för att göra ett tillväxtultraljud i 3D. 
Där får man veta lite mer om beräknad födelsevikt, längd och se så han har det bra och även få se hur han ser ut. 3D är så himla häftigt. Vi längtar så himla mycket och kom på att det var en bra alla ❤️dag present till oss. 
Och sist men inte minst... Renoveringsstart imorgon 7.30! 😁

Pyssla om oss kväll.

Har precis tagit en skön dusch och nu sitter jag med min härliga morgonrock med lerinpackning i ansiktet från exuviance, inpackning i håret från Maria Nila och lyssnar på avslappningsmusik. Tappade upp ett bad till sambon med en badbomb från Lush som tar bort oro och bekymmer. Även han fick en ansiktsmask. 
Jag har tänt min oljelykta med min nya olja i som heter Angels som luktar himmelskt. Tänker att den visar änglar hit en stund i min avslappning. 
Så nu ska jag njuta vidare av denna härliga söndagen... 


Tillsägelse...

Har fått en tillsägelse av mamma att hon tycker jag bloggar för lite. Vardagarna rullar på i en faslig takt och jag vill gärna inte bara blogga strunt utan faktiskt blogga när jag har något att skriva om och det har man ju inte alltid. 

Jag har fått en ny tid till ultraljud på njuren eftersom det såg sämre ut så vill dom hålla kolla. 

Jag började även att läsa igår. 
Föda utan rädsla heter boken...

Och det är Susanna Heli som har skrivit den. Har som sagt precis börjat med den men hon tar upp mycket av det vi gör på yogan, att acceptera smärtan, vara närvarande i kroppen och låta kroppen göra jobbet och inte huvudet. För kroppen vet mycket väl hur den ska föda barn och dessto mer vi spänner oss, är rädda och stretar emot desto mindre kan kroppen göra det den ska eftersom det skapar blockeringar.
Vi pratade även om affirmationer på yogan sist, att man ska ha ett mantra som man säger till sig själv redan innan och även under förlossningen. Affirmationer som "jag är INTE rädd" var helt meningslösa eftersom kroppen inte uppfattar ordet inte. Man ska istället tänka "jag känner mig trygg i att min kropp klarar detta" tillexempel... 
Min affirmation kom till mig igår när jag öppnade boken och jag ska redan börja upprepa den varje dag "Jag har alla förutsättningar för att föda vårt barn"
För jag vill verkligen föda, jag känner mig inte rädd, antagligen för jag inte vet vad jag kan förvänta mig. Men det gör inget, jag ska ladda med positiva ord och tankar inför förlossningen och förbereda mig så gott det går. 
Människor i alla tider har fött barn och i nutid med alla dem fina resurser vi har att tillgå så är det bättre än någonsin. 

På måndag börjar renoveringen av lägenheten. Jag ser såå mycket fram emot det. 😃 eller kanske inte renoveringen i sig, mest när det är färdigt. 

Snart är det även alla ❤️dag. 
Personligen tycker jag att man ska visa uppskattning till varandra varje dag men  det är ändå en bra dag att ägna åt varandra. Älsklingen har bokat massagetid så vi ska gå på massage tillsammans och jag försökte se om vi kunde hitta något bord igår men där det var intressant att äta fanns inga bord lediga. Har ett ställe som jag ska kolla på till, för det är ganska skönt att få middagen serverad, dessutom vet vi inte om vi har något kök under helgen eftersom dem då är i full gång här. 
Så... Ja, vi måste nog hitta något helt enkelt. 


Nu ska den här tjockisen masa sig upp ur soffan och ta sig ner till stan! 😘

mindromomettbarn.blogg.se

Vår dröm om ett barn... Efter att ha försökt själva i 3år, testat kinesisk medicin och gjort 1IVF försök är vi äntligen gravida...

RSS 2.0