Ultraljud & Kubtest

Då har vi varit på Emma ultraljudsklinik i Malmö för att göra den sista delen och resultatet av kub. En helt underbar kvinna gjorde ultraljud och testet med oss! Både jag och min sambo kände ett stort förtroende för henne och hade vi kunnat ha henne som barnmorska hade vi tagit henne direkt. 

Allting såg jättebra ut och lilla Prick, (som faktiskt inte är en prick längre) visade fint upp sig i olika poser 😍
Vi fick en sannolikhet på 1 av 15000 att barnet skulle ha downs syndrom, och för att man ska ligga i riskzonen så ska det vara under 300. 
Här är mim favoritbild som vi fick idag när prick sträcker på sig! 

Stolta 7cm är hen nu 😁
Jag blev helt blöt om kinderna av tårar under ultraljudet och jag önskar så in i bombens mycket att alla kvinnor som vill uppleva detta ska få göra det också.
Livet är så förbaskat orättvist att man blir förbannad emellanåt.

Vi är ju såklart världens gladaste idag, jag var lite orolig innan vi åkte dit för att Prick skulle vara död efter blödningen som jag hade, så det var en enorm lättnad. Barnmorskan kunde se på ultraljudet att jag haft en blödning men hon sa att det inte var någon skada på barnet. 

Så... Nu ska jag ta all denna kärleken och slänga mig i soffan efter en härlig ledig dag med ultraljud, häng med en vän och träning. ❤️❤️❤️

Allt är bra!

Många har varit oroliga och skickat sms och så... Tack för er omtanke ❤️
Allt verkar bra och blödningen har upphört. Barnmorskan blev vi inte mycket klokare av då hon tillhör den sorten som inte ger direkta svar och mjäkar och svamlar till hon tappat det.
Så vi får lita på vår egen känsla. 

Om en vecka är det dessutom dax för KUB så då får vi se att allt är bra med Prick! 😀

V.12

Jag hade planerat en mysig dag... Det blev inte riktigt så!

Dagen började med ett skönt träningspass. Därefter stack jag hem och duschade och stack till stan för att handla lite kläder som passar min nya storlek. Så det blev två tröjor och träningskläder. 
När jag kom hem lagom trött och sätter mig på toa och ska kissa ser jag till min stora förskräckelse en STOR mängd blod! Får panik! Tar min telefon och fotograferar 


Skickar ett sms till sambon som jobbar! 
Han ringer upp bara sekunder senare och har kastat sig i bilen och kör direkt hem från jobbet. Vi bestämmer efter en kortare överläggning att åka in till kk akut. Sjuksköterskan vi fick träffa verkade jättegullig och hon förklarade att om det handla om ett missfall så hade man jätteont. Vi fick iaf sätta oss i väntrummet men efter att ha suttit där i 3h utan att någon av dem 3stycken som var före oss hade fått komma in bestämde vi oss för att åka hem. Blödningen började bli mindre så vi gjorde den övervägningen eftersom det tog sådan himla tid. Vi har dessutom tid hos barnmorskan på måndag för inskrivning så så vi kan prata med henne. Och skulle det bli värre vilket vi såklart inte hoppas så får vi åka in igen... När vi skulle åka hem sa sjuksköterskan "jag såg att ni har gjort IVF och då förstår jag att man är extra orolig" det kändes skönt, för man tänker att man bara är så besvärlig för man oroar sig...

Galet härligt!

Nu är jag gravid i v.11 enligt RMC (v.11 på fre enligt vår app;)) och min mage ser redan gravid ut och jag fick lite panik för en stund. Lugnade mig igen när jag googlade gravidmagar v.11 och fick upp en massa magar som ser ut som min. Kvällsmagen är ju alltid större, men det är den ju även om man inte är gravid 😜 
Såhär ser den ut nu! 

Jag är fortfarande duktig med att gå och träna. Just nu är passen som passar mig bäst Bodypump,bodycombat och bodybalance. Så det är härligt! Tänker att jag ska börja på gravidyoga lite senare i graviditeten även om jag läste på en sida att man kunde från v.10, men jag tänker så länge jag kan träna vanligt så kan jag ju göra det! 

Vi har även tagit blodprov till Kubtestet, och den 27/10 ska vi dit på ultraljud och få svar och så. Jag känner mig konstigt nog inte så orolig. 

Vi har även skaffat ett gemensamt konto med anslutna kort där vi ska sätta in 20% av vår lön som ska gå till ett startkapital till lilla Prick och till mat. 
Vuxenpoäng? 😜
Underlättar vardagen iaf, men jag kunde knappt hålla mig för skratt när bankkvinnan berättar att hon har skaffat ett kort till mig och nästan är nära på att avsluta ärendet när hon frågar min sambo om han kanske också vill ha ett kort? Hahahaha, undrar om det är vanligt att man skapar ett gemensamt konto där kvinnan bara har kort till! 
Vi fick oss ett gott skratt iaf, självklart ska vi båda kunna nyttja det! 

Förövrigt är det ganska roligt med det manliga och kvinnliga runt lilla Prick. Pappa tittar på nya bilar och säkra rejäla barnvagnar medans Mamma tittar på inspiration till babyrum, googlar gravidyoga och fina mammakläder. Haha! 

Och du..Prick! Du ska veta att din pappa redan är världens bästa pappa! Han tar redan hand om dig fast du bor där inne i mammas mage. Han ligger och håller sin hand om dig på nätterna, lagar mat till dig, följer med till barnmorskan, följer med och tar blodprov, följer varje steg vi tar och älskar redan dig med hela sitt hjärta, det gör vi båda två!! ❤️


mindromomettbarn.blogg.se

Vår dröm om ett barn... Efter att ha försökt själva i 3år, testat kinesisk medicin och gjort 1IVF försök är vi äntligen gravida...

RSS 2.0