Byte av barnmorska!

Äntligen har vi bytt barnmorska. 
En helt underbar kvinna och helt i vår smak 
Hon heter Agneta Olsson och jobbar på Granen i Malmö.
Helt olika vår förra tack och lov.  På vårt första möte med henne fick vi veta mer än vid två tillfälle hos den andra barnmorskan. 
Hon informerade om hur det skulle gå till på våra besök hos henne, om stödstrumpor, vaccinationer, moderskapsintyg mm. Tog prover som den andra barnmorskan inte hade gjort, sköldkörteln och klamydia. Min mamma har dessutom dålig sköldkörtel så det kändes ju extra viktigt att ta det. Klamydia är ren rutin. Jag och min sambo pratade faktiskt om det sen.... Tänk om det var så man fick reda på att sin partner var otrogen, när man gick gravid till barnmorskan och fick ett positivt klamydiatest... Herregud vad förkrossad man hade blivit. Men vi är iaf jätteglada över vår nya barnmorska och vi fick även lyssna på prickens hjärta som min sambo spelade in på sin telefon. 😃
Blodtryck och järn såg bra ut men hon tyckte jag skulle börja med järn ändå för jag hade 117 och under 110 skulle man börja med det. Hade en burk gravid kvinna multivitaminer hemma, hon sa jag kunde börja med dem även om där inte var lika mycket järn i dem så tyckte hon det räckte just nu. 

V.19 idag!

Idag går vi in i v.19. 😃 snart halvvägs! 
Igår var vi på julbord och kollade julgalan på Malmö Arena men tyvärr hann vi inte se klart slutet på showen innan jag började må dåligt. Tillslut fick jag halvspringa in på toan som tack och lov var ganska nära och kräka. Jag trodde först att det var maten jag hade blivit dålig av men efter att ha sprungit skytteltrafik på toan varannan timme hela natten så känns det kanske mer som kräksjuka.? Men jag vet inte, jag är inte så rutinerad för har inte kräkt så sen jag var liten och fick vara hemma från skolan, mamma pysslade om mig och jag tittade på Madicken som jag alltid ville när jag var sjuk. 
Ligger här i soffan nu med spannen bredvid och hoppas det är över nu... 
Jag är så törstig och hungrig! 

Gravidhjärna! HJÄLP!!!!

Ja, denna hjärnan är inte riktigt vad den borde vara... Flera incidenter som bekräftar denna berömda gravidhjärna! 
Häromveckan tog jag fel styrka på väteparoxiden när jag blandade färg till min kund, tack och lov blev det bra ändå. Igår när jag gick från jobbet glömde jag min väska (?) och idag var nog det värsta... När jag kom till jobbet upptäckte jag att jag inte hade min mobil och plånbok (som sitter ihop). Letar hysterisk igenom hela salongen men hittar inget. Får ringa och väcka min stackars sambo som har jobbat sent, som snällt får gå ner på Hemköp och mormors bageri där jag varit i morse. Ser i bilder framför mig när jag panikslagen får ringa runt och spärra alla kort (ja alla, för jag har faktiskt 4st!!?) och hur jag ska kunna leva utan min telefon och allt där finns i när salongstelefonen ringer och min sambo bekräftar att mobilplånboken är upphittad på mormors! 
SNÄLLA GUD GE MIG TILLBAKA MIN HJÄRNA!!! 😩

En bild från v.17 kommer här, och plus 7kg redan... Enligt min app är det tydligen normalt att ha gått upp mellan 2-5kg nu... Så nu är jag onormal visade det sig! 😜


En pojke?

Känslan av vad som gömmer sig i magen börjar bli tydligare. Jag tror det är en pojke. Jag har inte tänkt eller känt något innan men nu känns det mer och mer som att det är en pojke.
När jag kom hem idag till min andra hälft och berättade om min nypåkomna idé sa han att han också trodde det. 
Könet spelar verkligen ingen roll för mig, jag ser charmen med både pojke och flicka. Men jag är alldeles för nyfiken för att hålla mig till födseln, tur min sambo är lika nyfiken. ❤️

Total lycka!!!

Idag hände det, det jag länge väntat på! 
En kund frågade... Lite fint och försiktigt 
"Hur går det med familjelivet?"
Och jag bara jo, det går bra! Tänkte du på något speciellt?
"Ja, kanske det är lite tillökning på gång" 😃 blev så himla glad att någon såg det och vågade säga något. För då måste jag ju se lite gravid ut och inte bara tjock längre 😍 wooho!

Sen vill jag också säga att jag är jättetacksam! Alla mina blodprover och blodtryck var bra, behövde inte ens ta extra järn som många gravida behöver. 

Pratade med barnmorska också häromdagen. Vi ska på spa igen och jag började googla om det var okej att bada, basta och så. Men min barnmorska rekommenderade mig inte att bada eftersom jag är känslig för infektioner. (Svamp,urinvägsinfektion,blödningen) så jag får väl avstå från badet. 
Men ser ändå jättemycket fram emot och åka iväg bara vi två, lägga bort mobilerna och bara njuta av varandra. 

Ett besök på twilfit!

Idag har jag varit och shoppat på twilfit till mina nya boppar som just nu håller på att svämma över i mina gamla bh:ar. 
Vanligtvis har jag (enligt mig själv) B eller C-kupa. Jag gick direkt fram till kassan och frågade om hjälp för jag har hört att twilfit är grymma på bröst och väldigt hjälpsamma. Och som alla kvinnor vet är det fantastiskt jobbigt att prova bh och ta på och av sig allt hela tiden för man inte hittar något som passar. 
Den hjälpsamma expediten langar in den första bh:n som jag tar på mig, den passar perfekt helt på direkten. 
Men, hon tyckte jag skulle ta en storlek större så tuttarna kunde växa lite i den så den inte blir för liten och jag skulle behöva köpa en ny igen. 
Jag höll givetvis med och hon gav mig några stycken till som jag provade. En gillade jag absolut bäst, den satt fint nu med och hade lite utrymme kvar. 
Jag sneglade på lappen och såg till min stooooora förvåning att det stod 80F!
(80F förhelvete!!!!!) hur fan gick detta till? Men twilfitpersonalen menade på att jag skulle haft en annan storlek från början och hade gått med fel, därav det enorma hoppet.  Ja!!! Verkligen enormt! Och ett enormt svid i plånboken också, en bh i denna storleken gick på 620kr!!! 

Det köper jag knappt en tröja för i vanliga fall! Haha! 
Men det var värt det, om jag kan ha de fram till bebisPrick kommer. 
Och med hennes service och hjälpsamhet på twilfit var det ännu mer värt det! Jag ger twilfit 5av5 prickar •••••
För deras service! 🙏💛

V.15

Nu har vi gått in i v.15 och den andra trimestern. Fick beräknad förlossning 2/5-2015 så vi hoppade fram 5dagar bara sådär 😃
Fotade lilla magen idag... Den har inte blivit så mycket större sedan v.11. 

Jag mår fortfarande bra, skulle nog vilja säga ännu bättre och bättre. Börjar vänja mig lite vid kulan på magen och mina matvanor börjar bli bättre och lite mer stabila igen.... Träningen har dessutom blivit rolig igen.
Fram till typ v.10 så ville jag bara äta skräpmat, salt och fet mat... Billys pizza var det bästa mellanmålet jag kunde tänka mig. Haha! Men tack och lov har det suget gått över nu! 

En kund!

Blir lagom chokad när en kund kommer in genom dörren och utbrister
"grattis gumman är du gravid, det ser man för du har blivit så fyllig i ansiktet"

Hahahahah!!! Jag dog altså! 
Så kan man väl inte säga heller? 

Dessutom vet jag att det var hennes syster som skvallrat till henne så jag vet att det inte var "fylligheten" hon såg det på! Men jag fick mig ett gott skratt iaf! 
😜

mindromomettbarn.blogg.se

Vår dröm om ett barn... Efter att ha försökt själva i 3år, testat kinesisk medicin och gjort 1IVF försök är vi äntligen gravida...

RSS 2.0