Gott nytt år!

Smärtan fortsätter men har sedan igårkväll varit en mer jämn smärta utan attacker. Det har tillkommit huvudvärk och mat har jag inte lyckats få i mig så mycket så det har resulterat till minus 2kg på vågen. Jag försöker verkligen få i mig för bebis skull men det går bara inte. 😔

Nyårsafton idag iaf och vi ska ha gäster. Min älskade har fixat allt och jag har under tre dagar bara lyckats duka bordet, städa toaletten och koka potatis till förrätten. Så fort jag rör mig kommer smärtan som en käftsmäll. 
Tur det bara är några nära vänner idag så jag kan ligga på soffan hela kvällen om det skulle behövas. 
Tänkte jag skulle ta en spasmofen innan dem kommer men igår när jag gjorde det hjälpte det inte ett skvatt. Det ända som hände var att jag blev trött. Hoppas på bättre resultat idag... 
Här en en liten del av min nyårsdukning. Detta året med "diamanter"




Och bordsplaceringen är efter stjärntecken, så den är mer för skoj skull! Alla kan inte byta plats men några kan ☺️ hoppas på en trevlig och smärtfri kväll! 
Gott nytt år! 🎉❤️

Smärta!

Denna smärtan är det värsta jag varit med om! Och det vill inte ge sig! 
Jag gråter, stönar, ber till Gud och går runt som ringaren i NotreDame för smärtan är så stark att jag inte kan stå rakt upp. 
Har fått en läkartid den 7/1 för ev sjukskrivning. Jag vill såklart inte vara hemma men har verkligen inte förmågan att jobba när jag har det såhär. 
Har varit hemma från jobbet idag för första gången sen jag blev frisör jan -08
Vår nya underbara barnmorska ringde även och undrade hur det var med mig... Vi pratade lite och bestämde att vi skulle komma imorgon och lyssna på bebisen och så...  Känns fantastiskt att hon tänker så på oss! 💖

Älsklingen som är överraskningarnas man kom hem och muntrade upp mig med lite saker jag har visat att jag tycker vi skulle ha. Självklart ska ju lilla Aston ha en polisbil...
Riktigt tuff! En cool inredningsdetalj fram till han kan köra den. 

Och även en lyxig åkpåse till vagnen från elodie details som man kan ta bort luddet på. 
Riktigt glad blev jag och det var lika fint som jag föreställt mig 😍

Akuten den 2

Då har vi varit på akuten igår också. Vi hade en ultraljudstid 11.30 och efter att ha blivit skickade hit och dit fick vi äntligen träffa en läkare 4timmar senare (!!!)
Och, det ända hon ville säga var samma sak som han som gjorde ultraljudet sa. Bebisen ligger och trycker på kanalen mellan njuren och urinblåsan. Därför kan inte vätskan som ska vandra den vägen passera och då blir det ett tryck på njuren som gör fruktansvärt ont. Dessutom kan man inte se med ultraljud om det skulle finnas några stenar men att bebisen ligger och trycker låter ju inte helt orimligt.
Jag fick utskrivet spasmofen första dagen vi var på akuten och läkaren sa helt enkelt att jag skulle ta dem vid behov... så jag frågade om jag bara skulle gå hem och hoppas på att det gick över av sig själv nu.
och då var hennes svar "Det tror jag tyvärr inte det gör" Okej, så enligt henne ska jag ha det såhär nu. Ska på återbesök om fyra veckor, och det kan vara så att man kan sätta in en slang, men samtidigt vet man inte om det är så lönt för bebisen trycker på slangen i stället. 
Försökte mig på att jobba idag och det gick hyffsat. Hade fått en attack inatt så var såklart trött när jag skulle till jobbet.. sen fick jag en attack som var lite mindre vid 11 tiden, sen tack och lov och peppar peppar har jag inte fått något efter det. så man kan ju hoppas att det är så att det ska bli mer sällan iaf. Sen är det ju såklart jobbigt att gå och vara beredd på smärta hela tiden och försöka styra sitt liv utifall man skulle få smärta. Men det är så det får vara nu så får jag hoppas att det blir lite bättre även om det inte kommer bli magiskt bättre förrän lillkillen kommer ut (och då kommer det väl förmodligen komma en massa annat istället)
 
Men... nu kan vi inget annat än att hålla tummarna.
 

Akuten!

Min kropp brukar vara skärpt, den är faktiskt ganska bra om jag får säga det själv. Jag har bara haft lite otur på sistone verkar det som. 

Vaknade klockan sex imorse och hade enorma smärtor på ena sidan ryggen. Eftersom jag så sällan har ont har jag så svårt för att beskriva hur det känns. 
Men det kommer i kramper på högra sidan ryggen och i kramperna gör det så ont att man inte vet var man ska ta vägen och tårararna rinner. Emellan kramperna gör det också ont, fast mer som en molande värk. 
Vi var hemma hos svärföräldrarna fortfarande eftersom vi hade firat jul och svärmor misstänkte gallsten.
Vi ringde sjukvårdsupplysningen eftersom det inte blev bättre av alvedon. 
Fick prata med en jättetrevlig man som misstänkte njursten. Han hörde att jag var tagen och hade ont och rådde oss att åka in till akuten. 
Väl där fick vi inte vänta alltförlänge innan vi fick komma in. Där tog den gulliga syrran urinprov, blodprov, sänka, tempen, blodtryck. Jag fick även en spruta på skinkan med smärtstillande, och drop. 
Fick prata med läkaren som misstänkte att det var njursten eller urinvägsinfektion som satt sig på njurarna. Hon ville gärna röntga men eftersom jag är gravid så skulle jag bli skickad till ultraljud. När jag har legat och väntat i över en timme kommer en annan sjuksköterska in och säger att ultraljudet har stängt idag, hon frågar även om jag fortfarande har ont och när jag säger Ja så går hon och hämtar läkaren. Läkaren kommer och berättar för mig att jag ska få mer smärtstillande men om det inte hjälper så kommer dem lägga in mig under natten.
Tack och lov hjälpte den andra smärtlindringen som var en stolpilla med morfin. Så nu är jag hemskickad, sitter i soffan och mår hyffsat. Ska ringa och få tid för ultraljud av njuren imorgon kl 9.00 därefter ska jag på återbesök på akuten för att utvärdera hur det har gått. 
Men mamma sa något som jag inte alls tänkt på... Jag har haft smärtor i undre delen av magen på sidorna som har kommit snabbt och sen gått sen någon vecka tillbaka. Mamma menar på att det kan vara ett samband med det (typ äggstocksinflamation el urinvägsinfektion) som satt sig på njurarna nu. Men tänkte inte alls på att nämna det. Men jag får berätta det imorgon, jag har bara tänkt att det var en vanlig graviditetsgrej. Men sen var det som mamma också sa att jag har nog en väldigt hög smärttröskel på grund av år med denna fruktansvärda mensvärk. Och det är klart, jämför jag saker med den så är det inte mycket som slår den! 
Men som sagt vi får se vad dem säger imorgon och hoppas att jag får sova gott inatt och att vi får komma till hyfsat snabbt imorgon för därefter ska vi träffa min mamma och mina syskon och jag har så mycket sett fram emot det. 

Det snöade imorse, så det blev en vit jul(dag) men jag fick inte njuta av det på akuten utan istället njuta av en lite tråkigare vit utsikt. 

Njursten och gallsten är tydligen ganska vanligt när man är gravid berättade läkaren. 

God jul och gått nytt år!



En magbild i V.22 innan julmaten intas 🙊🙈
Känner mycket aktivitet i magen, han är väldigt livlig där inne och jag njuter av varenda spark! En sån häftig känsla som jag önskade att alla fick känna och extra mycket till mina ofrivilligt barnlösa vänner. ❤️
God Jul🎅

Lite av varje....

Jag bloggar från datorn idag. Jag älskar och skriva på datorn... det är lätt, på paddan eller mobilen är det svårt att skriva snabbt. När man skriver snabbt är det lättare att fånga känslan i det man vill förmedla. Annars är känslan borta innan meningen har kommit till sitt slut.
 

Nu har vi gått in i V.22 (21+1). Jag mår fortfarande bra och har inte så mycket besvär. Om jag ska klaga på något så är det att jag har börjat få ont i fötterna efter en dag på jobbet eftersom jag står hela dagen mer eller mindre. Tänker att så fort jag får lite ledig tid ska jag ta mig till en skoaffär och se om jag kan hitta inlägg till mina skor. Det är mitt första alternativ. Det andra är att köpa ett par fotriktiga skor att ha på jobbet även om dem inte råkar vara snygga. Det andra klaget är att jag har tappat min träningsmotivation och jag kan verkligen inte hitta den.
Visst, jag går till jobbet men jag skulle vilja så himla mycket mer men jag har helt enkelt för svårt för att motivera mig själv. Jag får väl fortsätta med mina promenader och sen börjar ju gravidyogan i januari så då kanske jag får tillbaka motivationen igen. 
 
Min sambo och jag har äntligen börjat boa lite. Och det känns fantastiskt underbart!!!!
Jag älskar att pyssla och göra fint och det där rummet som stått och väntat så himla länge på att bli ett bebisrum ska äntligen få inredas. Jag är så himla glad och tycker det är fantastiskt roligt. Ska såklart ta bilder när vi börjat komma igång så ni får se ;)
Igår var vi ute och tittade lite och det blev ett klädskåp från ikea som jag hade sett ut, det bästa av allt var att när vi kom till ikea så hade dem sänkt skåpet med 1000kr, inte illa!
Vi har även tittat på spjälsängar både i butik och på blocket och idag slog vi till på en trollsäng på blocket som låg ute för 300:- så det var verkligen ett kap. 
Vi köper gärna begagnat också, jag gillar att mixa.... Men när det gäller sängkläder och sånt så vill jag gärna köpa nytt. Svärmor skrämde dock upp mig lite med vägglöss när det gäller begagnade saker men vi får hålla tummarna för att vägglössen inte ville följa med oss hem. haha!
Sen har Aston även fått sin första present. En kund till mig hade med sig ett paket och i det var där en söt liten elefant som spelade när man drog den i svansen. 
Vi var även inne och tittade och pratade lite med en kvinna om barnvagnar och för våra behov har vi i dagsläget fastnat för en Brio Smile. 
Men vi får se... vi har ju mer tid på oss att undersöka. Men det känns fantastiskt att vara på G.
 
God jul på er! 
 

Rutinultraljud

Då har vi varit på Rutinultraljud! 
Allting såg jättefint ut och precis som jag känner varje dag så är det en liten som gillar att röra på sig (precis som sin mamma). Gympapass verkar vara hans favoritsyssla där inne i magen. Och ja, det är en han... En liten Aston ❤️
Hon som gjorde ultraljudet hade svårt att få bilder eftersom han inte ville ligga stilla så några skrytbilder blev det inte. 
Ska försöka förklara så gott det går vad det ska föreställa på fotona! Haha 

Första bilden är en profilbild på huvudet där han ser ut att inte ha någon näsa. 
Bild nr 2 är en bild underifrån, man ser altså rumpan låren och i mitten lilla snoppen, bild nr 3 är en profilbild där han ligger uppe, men även den väldigt otydlig... 
Så det var det vi fick, inte så mycket och visa upp... ☺️ 
Det viktigaste var att allt såg bra ut! 
Tack tack tack! 

Jag har googlat barnrum till fördärvet idag... Jag vill att Aston ska ha ett coolt rum i industristil, grått och vitt. 
Har hittat massor av inspiration 😜
Det ska bli så in i bombens roligt att inreda för en som äääälskar inredning! Jag längtar ihjäl mig! 😁😁😁

Tredje advent



Tredje advent idag och det börjar närma sig jul... Ska bli så himla mysigt och vara tillsammans nära och kära och njuta av att vara lediga tillsammans. ❤️

Idag har vi varit på glöggmingel på residenset i Malmö. 
Som ni vet tycker jag det är jättejobbigt med sociala sammanhang med människor man inte känner så detta var en stor prövning, dessutom helt spiknykter.... I annat fall kan man ju lugna sig med ett glas vin. Men jag överlevde och ställde inte till med några skandaler ☺️

Imorse när jag vaknade in i v21 upptäckte jag en fläck på det vita lakanet, det tog en liten stund innan jag förstod var fläcken kom ifrån. Den var i höjd med mitt bröst och vit. Altså bröstmjölk!! Jag är fortfarande lite chockad att brösten redan har börjat "komma igång" haha! Men det är väl fler saker som kommer att förvåna en under denna resa! 

Imorgon är det äntligen dax för ultraljud. Och vi är såå nyfikna på vad som gömmer sig i magen... Är det en liten Vera...? Eller kanske en Aston...? 
Vem det än är där inne så är vi så otroligt glada och tacksamma för vår nya familjemedlem och att just hen valt oss till sina föräldrar. 
Genom eld och vatten! 

Massage

Idag var jag på oljemassage på mitt favoritställe i stan, Pranari thaimassage. Grymt duktiga. ❤️
Innan jag bokade testade jag att ligga på magen hemma men det var inga problem och hade det varit det hade man kunnat ligga på sidan. 
Men jag fick en kudde och bulla upp med så det kändes skönt. 
Hon började massera och efter en kort stund började lilla pricken hålla ett Arobicpass i magen! Hen tyckte kanske det blev lite trångt där inne ändå när jag låg på magen på den lite hårdare bänken... När jag gick ifrån massagen fick jag lite dåligt samvete att jag legat på magen och tänkte jag kanske hade kvävt vår lilla bebis, men tack och lov så har han busat nu ikväll igen där inne i magen. ❤️ Jag bestämde mig för att inte ligga på magen mer. 

Riskgrupp

Har efter mycket om och men och diskussioner med min sambo precis tagit influensavaccinet eftersom jag som gravid tillhör en riskgrupp. Annars skulle jag inte ens överväga att göra det. 
Nu får vi se om jag får några biverkningar eller om jag helt enkelt klarar mig bra och slipper bli sjuk. 
Jag hoppas på det senare! 

v.20

V.20 idag... Tiden börjar ticka på och idag ska jag beställa stödstrumpor och boka in mig på gravidyoga från januari. 
Har också bestämt mig för att börja styrketräna lite mer själv för jag känner att mina axlar börjar bli svaga och ska jag jobba hela vägen känns det viktigt att träna kroppen om den ska orka. 
Älsklingen har kollat upp försäkringar som ska tecknas i veckan, en gravid + försäkring som går över till barnförsäkring och höjd livförsäkringar till oss båda ifall oturen skulle vara framme. *peppar peppar*
Det är jobbigt att prata om sånt men ett viktigt måste. 

Bild från v.20 innan jag äter dem goda lussebullarna som jag har bakat från hälsokokboken 😜



Kvällen avslutas med bio och den första delen i den sista boken i hungergames serien. ❤️ Jag har ju läst böckerna så filmerna är ju ett måste! 

Gravidhjärna del 2

Denna gravidhjärna! Hahahaha! Inte trodde jag att det kunde bli såhär illa.
Idag skulle jag tvätta, slängde in tvätten i maskinen, startade maskinen, skulle ta nycklarna och upptäcker att tvättnycklen är borta, tittar förskräckt in i maskinen och ser nyckeln snurra runt där inne. 😂😂😂
Ren och fin blev den, och tack och lov hade jag en granne som kunde släppa in mig i tvättstugan igen. Så slutet gott, allting gott! 


Jag kände den!!!!! Tror jag...

Jag tror jag kände Pricken igår för första gången. Som ett snabbt fladdrande i magen. Men är ju inte helt säker på att det var just så det skulle kännas men som jag har förstått ska det bara något liknande. Riktigt häftigt och nu vill jag bara känna samma känsla igen och igen och igen. ❤️

Ligger och laddar inför jobb har börjat få lite ont i fötterna och funderar på att köpa någon form av sula till mina skor så det avlastar lite. Med åtta kilo extra så tar det på stackars små fossingarna och stå upp en hel dag. 
Stödstrumporna är iaf på! 


mindromomettbarn.blogg.se

Vår dröm om ett barn... Efter att ha försökt själva i 3år, testat kinesisk medicin och gjort 1IVF försök är vi äntligen gravida...

RSS 2.0